donderdag 19 maart 2015

Openingswedstrijd 17 maart j.l.

Op dinsdag 17 maart waren er 60 dames onderweg naar de golfbaan. Een invasie? Ja zeker, de openingswedstrijd stond op de kalender en dat betekent de start van een nieuw seizoen en de lente! Dat hebben we geweten, het was prachtig weer, zon en nauwelijks wind. Vrolijk en babbelend als vanouds kwam een ieder aan in het clubhuis waar de koffie al klaar stond.

Maar voordat men van start kon gaan, het was een s.g. om 12 uur, waren de vossen de baan ingegaan. Jazeker de spelvorm was de vossenjacht. De vossen waren vier heren die een rondje liepen en op elke hole een aanwijzing achter liet.





Zoals het spreekwoord al zegt, een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken, hebben deze heren een leuke variatie gemaakt voor ieder wat wils. Om even te weten wie de vossen waren een foto. Proost mannen en bedankt voor jullie inzet! Zien jullie die blauwe lucht, genieten!



Het was een gekrioel in de baan van allerlei dames in vrolijke kleding en kleuren, kortom gezellig. Ook het vele bijkletsen hoort bij deze opening.













Je ziet de lente zit in de lucht, geen springende lammetjes maar vrolijke dames.

Ook was er weer voor de inwendige mens gezorgd, een hapje, een drankje alles was lekker en ging erin als koek. Ja, daar staat ook een vos bij, een hapje hadden ook zij verdiend.


Terwijl iedereen lekker bezig was, kwam er een berichtje binnen, er was een kar met tas in het water geraakt. Kitty eropaf met de wedstrijdkar en ja hoor er was een kar te water gegaan en gelukkig geen dame. De onfortuinlijke was Thea van Baartwijk en er werd gevist met een hark totdat alles weer op het droge was. Dit was voor deze flight wel een domper en voor Tea in het bijzonder. Spreekwoordelijk viel deze flight in het water, de dames zijn allen gestopt en we hopen dat na het drogen de schade beperkt is gebleven voor Thea.

Na binnenkomst was het zeker nog weer voor op het terras en dat hebben er velen gedaan. De middagzon op je snuit laten schijnen, hoe heerlijk was dit niet.
Maar er was nog een opdracht die de flight genoten moesten afwerken, de regels!! Dus iedere flight puzzelen, tekenen, hardop denken, kortom bezig zijn.



















Binnen was er een hoedenmaakster haar waren aan het uitstallen. Haar naam is
Erna Wouters en ze komt uit Ridderkerk.


Saai kan je ze niet noemen de hoeden die zij maakt. Prachtige materialen en kleuren waren er en wat is er niet leuker dan hoedjes passen. Dat werd ook grif gedaan en Erna vertelde over het maken van een hoed, daar komt heel veel voor kijken. Ze had ook kleppen bij zich, hele sjieken voor in de baan! Wordt je ook eens herkend van haar met die klep!
















Er gingen een aantal dames deze dag goed gemutst naar huis, kortom het was erg leuk, verfrissend en geheel iets anders.

Maar ja, trek hadden we wel gekregen en daar was de soep, jazeker de beroemde kerriesoep met appeltjes, een favoriet van vele dames en het smaakte weer heerlijk.

Maar ook nu kwamen de serieuze momenten aan de orde. de winterperiode heeft ook winnaars opgeleverd. Nu we gaan maar van start:
Ringer 1. Bruni Leentfaar  64.1 beker en lammetje
            2. Agnes Beernink 64.3 violen
            3, Anja Overweg   65.3 violen


Ringer over 9 holes
            1. Lies Lengkeek 31.3  beker en lammetje
             2. Ineke vd Vlugt 31.6 violen


En dan het moment van de wedstrijd:
1. Mariette Vermeer      51 punten        beeldje Else Beerthuis en een boeket
2. Thea Dekker             50 punten        een bakje bloemen
3. Marianne Plaat          49 punten       een bakje bloemen
4. Cora Vos                    48/25 punten een bakje bloemen
5. Bruni Leentfaar         48/23 punten  een bakje bloemen


 De neary hole 9 was voor Mariette Vermeer en de neary op hole 10 was voor
Sheila Oerlemans.


De longest, hoe krijgen ze het voor elkaar waren voor Mariette Vermeer en Brui Leentfaar. Iedereen van harte gefeliciteerd.


En toen was er een heel gezellig en lekker lopend buffet. Er was voor elk wat wils en ik heb er diverse dames meerdere keren langs zien lopen, dus het heeft zeker gesmaakt. Complimenten aan het restaurant, waar iedereen het ons weer naar de zin heeft gemaakt. De foto's spreken voor zich.








 









En Lies, Marijke, Jen en Tanny waren de dames die de regels het beste wisten!
Een potje lentegevoel maakte het helemaal af.


En na een lange dag en als afsluiting een kopje koffie ging iedereen voldaan naar huis. Dames de kop is eraf en de damescommissie wenst iedereen een leuke sportieve  golfperiode.

Ook willen wij de wedstrijdcommissie hartelijk bedanken voor deze succesvolle gezellige dag en zeggen, tot een volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten