donderdag 22 maart 2018

OPENINGSWEDSTRIJD


20 maart begon roze, bleef roze, en eindigde roze!

De openingswedstrijd van de dido dames stond geheel in het teken van Pink Ribbon. Pink Ribbon, het goede doel waarvoor dit jaar in onze golfclub volop aandacht wordt gevraagd. Financiƫle bijdragen worden voornamelijk besteed aan onderzoeken naar ontstaan, behandeling en bestrijding van borstkanker.

De leden van de damescommissie verwelkomden de deelnemers in passend roze outfit. De koffie werd geserveerd met roze koeken, en de Pink Ribbon verkooptafel met hebbedingetjes straalde ook roze.

De pot met roze golfballen nodigde uit om het totaal gewicht van de balleninhoud tegen inleg van € 1,-- te raden. Gerdy Immerzeel bleek een soort timmermansoog voor het gewicht te hebben; zij raadde het juiste gewicht van 2115 gram en kreeg daarvoor een passend voorjaarscadeau.

Onder een stralende zon golfden 49 dames de vossenjacht;Daarna schoven ruim 60 dido dames aan aan de lange tafels die door het restaurant met oud-roze tafellopers en servetten waren gedekt. De high tea was uitgebreid, lekker en fantasievol.  Compliment aan het restaurant!

Ellen van der Schalie heette allen welkom en in het bijzonder de dames die door fysieke  mankementen niet deel konden nemen aan de golfwedstrijd. Chapeau voor hun enthousiasme om op deze dag toch, ondanks hun beperkingen, acte de presence gaven.
Marina Kaal en Henny Serier, die op deze dag de wedstrijdleiding hadden, vermeldden vervolgens de resultaten van matchplay en ringeren in het winterseizoen en de winnaressen van de openingswedstrijd:

Sonja Kats, winnares matchplay hoge handicappers

Ellen van der Schalie, winnares matchplay lage handicappers

Ria van Diepenbeek, winnares ringeren 9 holes
Patricia van Erve, winnares ringeren 18 holes

                                                               Openingswedstrijd:


Ying Ong, winnares 9 holes – 21 puntenThea Dekker, 1e prijs hoge handicappers  - 41 punten

Liesbeth Bol, 1e prijs lage handicappers – 38 punten

Ria van der Rakt, 2e prijs hoge handicappers – 39 punten


Marina Kaal, 2e prijs lage handicappers – 37 punten

Jeanne Eschauzier, 3e prijs hoge handicappers – 39 puntenCora Vos, 3e prijs lage handicappers – 36 punten


De “Neary” op hole 10 werd geslagen door Cora Vos, op hole 9 door Lucille van Opdorp.

De "Leary"op hole 15 slog Corry Kloosterman en de "Longest" werd door Mariƫtte van der Meer geslagen.

Thea Dekker scoorde op deze zonnige bijna-lente dag het best en ontving daarvoor de Elise Beerthuis beker.
Na de prijsuitreiking werd de microfoon gegrepen door Lies Lengkeek, die namens de “mankementenhoek” (inmiddels allen gerepareerd……) dank uitsprak voor alle  blijken van medeleven die de dames ontvingen.
Herstel wordt ook hierdoor zeker bevorderd!


Onze voorzitter Ellen sloot deze gezellige, relaxte dag met de wens dat wij het zomerseizoen gezond en wel in sportiviteit zullen ingaan en eindigen. Aandacht voor elkaar geeft daarbij zeker steun!


Met een roze avondzon keerden de dido dames voldaan huiswaarts!


Willemien Dingemans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten