maandag 28 augustus 2017

ARENDSEN DE WOLFF TROFEE
Beste dames,                                                      Rotterdam, 27 augustus 2017Wij zouden het erg leuk vinden als jullie de uitdaging aan willen gaan om mee te doen met de Arendsen de Wolff trofee, een landelijke wedstrijd voor senioren. Alle info leest u in de brief hieronder. De voorronde die wij als club met de heren senioren gaan spelen wordt gecombineerd met de grote wedstrijd op Prinsjesdag. Dat is uiteraard op De derde dinsdag in september (19e). U kunt zich via onze site opgeven.

Ook Prinsjesdag is een gemixte wedstrijd dus geeft u zo wie zo op want het wordt (al) weer een leuke dag. Zie de affiches in het clubhuis en op onze web log.

Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen van der Schalie 06 50 53 70 22 ( na 4 sept.)
        
        
                                 
 KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE


INFORMATIE ARENDSEN DE WOLFF TROFEE
Historie
In 1989 is het idee geboren om een landelijke mixed wedstrijd te organiseren voor seniorenleden van NGF-Leden met een hoge handicap. Dit is gebeurd op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.
Als dank voor het vele werk dat het echtpaar Arendsen de Wolff gedurende ruim 20 jaar voor de NGF heeft verricht, is deze Trofee naar hen vernoemd.
De heer mr. W.G.K. Arendsen de Wolff is voorzitter geweest van de Commissie Senioren van de NGF en heeft een grote bijdrage geleverd aan de organisatie van de Landelijke Senioren Golfweek op de Rosendaelsche Golfclub. Hij was samen met de heer mr. F. Horn verantwoordelijk voor de vertaling van de Rules of Golf in het Nederlands. Mevrouw drs. E. Arendsen de Wolff-Exalto werd in 1969 lid van de Dames Commissie en heeft jarenlang in de Handicap en Regel Commissie gezeten. Zij was Regiocommissaris van de Regio Noordoost. In 1974 was zij de eerste vrouwelijke referee in Nederland.
Taak van de clubs
Voor eind september een voorronde organiseren waar de senioren dames en heren strijden om afvaardiging naar de landelijke finale.
Wedstrijdvorm
Mixed Greensome Stableford, heren senioren spelen van de gele tees, dames senioren spelen van de rode tees.
                                             


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten