donderdag 5 december 2013

Sinterklaaswedstrijd 3 december

Wat een opluchting, Sinterklaas en Zwarte Piet hebben ook dit jaar de dames van
Oude Maas niet vergeten. Bij het aanmelden waren Kitty en Caroline degenen die de honneurs waar namen, want het gonsde dat de Sint en Piet ook zouden komen. Zij hadden samen een speciale versie bedacht om een spelletje te spelen over 9 holes. Maar, door het slechte weer zouden ze wat later komen.




De start was erg mistig, het had gevroren en er lag een laagje rijp over de baan. Mooi om te zien maar wel fris om te starten. Stevig ingepakt begon men vanaf 10 uur de baan in te gaan.


Het was een leuk spel met optellen, aftrekken en wat hou je dan over. Inderdaad een uitslag. En, het weer verbeterde enigszins, de mist trok op en zelfs een spatje zon was te zien. Bij terugkomst in het restaurant werd een ieder door de goed Heiligman en bleke Piet ontvangen, gelukkig waren zij goed aangekomen. Een gezellig drankje, kletsen met elkaar en wachten op de dingen die zouden komen.













Nadat een ieder binnen was, lazen Sint en Piet een mooi gedicht voor. En werden de winnaars in de speculaas, Pieten taarten en Sinter chocolade gezet! Het was een snoepuitslag!












En al dit lekkers werd weer verzorgd door onze bakker Smeets.

Na deze uitslagen had een ieder lekkere trek en werd de soep geserveerd die erin ging als koek. Een tafel stond er nog te wachten met allemaal kleurige pakjes met en zonder gedichtje. Iedereen had een cadeautje meegebracht en het was een verrassing welk pakje je met je nummer kreeg.


Nadat een ieder een pakje had gekregen en het gedichtje wat aanwezig was had voorgelezen, werd het buiten weer erg mistig. Het mooie weer was over.

De vermoeide Sint en Piet lieten een stukje van zichzelf zien, baard en pruik af en afscheid nemen van een ieder.




Sinterklaas en Zwarte Piet, hartelijk dank dat jullie de dag met ons wilde delen en graag tot volgend jaar. Wedstrijdcommissie hartelijk. En zo ging een ieder voldaan de mist in naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten