zaterdag 2 december 2017

SINTERKLAASWEDSTRIJD Op 30 november werd Sinterklaas verwacht bij de DIDO-dames.

De sportieve dames ploeterden 9 holes door een waterige, moerasachtige baan; de kou werd een beetje gecompenseerd door een beker warme chocolademelk met een scheutje rum voor de liefhebbers.

 


Terug in het clubhuis, dat geheel in Sintstijl was versierd, werden de magen gevuld met ofwel erwten- of goulashsoep. De kok, Claudia, Samir en consorten deden zoals gewoonlijk hun uiterste best om het de golfsters naar de zin te maken.
Ellen verwelkomde de ruim 35 dames; nog voor de komst van de Sint werden de prijswinnaressen bekend gemaakt: An Marechal eindigde als eerste, sloeg ook de Pinty, net als Anneke Kasius en Ria van der Rakt.

Uiteraard had de Sint gewacht op zijn welkomstlied; “Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht” en daar was hij, in vol ornaat, geflankeerd door 2 echte Zwarte Pieten.


De Sint had een geweldig verhaal: politiek, actualiteit, feitjes van Golfclub Oude Maas, alles was erin verweven: de gender neutrale toiletten, de Pietendiscussie met de suggestie om voor hen een ontkleuringskliniek te stichten.


Uitgezongen en gezwaaid verliet de Sint het pand; de pakjes die willekeurig bij ieder bord waren uitgedeeld, werden per tafel uitgepakt.

De schitterende gedichten werden voorgelezen en er vielen ook surprises te bewonderen. De mooiste surprise viel Joke van Zanten ten deel: een geweldige Oude Maas zwaan op ware grootte. De vogel was waterdicht en terreurbestendig, want hoe Joke ook probeerde, haar cadeau was niet uit het binnenste van de zwaan te peuteren.

Al met al een geslaagd begin van de eindejaarsfeesten.

Willemien Dingemans  

1 opmerking: