dinsdag 27 juni 2017

Di-Do Dames dagje uit


Op 12 juni was het jaarlijkse golfuitje van de Di-Do dames, ditmaal naar Landgoed Bergvliet, georganiseerd.

Zo rond de klok van 10.00 uur vertrokken er al dames richting Oosterhout, alwaar verscholen tussen Brabantse landerijen van de Vrachelse Heide en de Oosterhoutse bossen het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet van de gebroeders Pheninckx ligt.

Op de parkeerplaats was het tijdens het uitpakken en klaarzetten van de golfspullen meteen een gezellige drukte.

In het restaurant zaten de organisatrices, Marina Kaal en Sjaan van de Hoek, klaar om de administratie van alle dames te regelen.

Na betaling van het arrangement, de uitleg van baan en spelvorm, en de heerlijke koffie/thee met appelgebak stond rond 12 uur op de eerste hole flight 1 klaar om te starten.

Het weer (bovenal droog, veel wind en rond 17gr) was de dames de gehele middag goed gezind. Onderweg door de baan kwam de caddymaster in haar buggy langs om opnieuw heerlijke koffie uit te delen.
Na ongeveer 4 uur golfen waren alle dames weer terug in het clubhuis om onder het genot van een drankje de grootste verhalen met elkaar te delen, over wat er op deze prachtige baan op Landgoed Bergvliet allemaal wel of niet goed was gegaan. Na het opfrissen gingen alle dames aan tafel voor een overheerlijk Brabants 2-gangen diner.


Tussen de 2 gangen in werden de prijzen uitgereikt.

De Birdies waren voor: Marina Kaal en Ann Marechall

De Nearys waren voor:Ria van de Rakt op hole 6, Patricia van de Erven op hole 11 en Marianne Tromp op hole 18 .

De Troetel prijs ging naar Ros Beaton.Daarna kwamen de 5 best scorende dames in aanmerking voor de dagprijzen, te weten:

5) 33 punten : Bruni Leentfaar

4) 35 punten : Ellen van der Schalie

3) 35 punten : Ann Marechall

2) 39 punten : Marina Kaal

1) 39 punten : Lucienne Hompus-Kabel

  

Na afsluiting van de heerlijke maaltijd ging iedereen met een voldaan gevoel weer huiswaarts. Rest mij niets anders dan namens alle deelnemende dames de organiserende damescommissie nogmaals te bedanken voor een perfect georganiseerd Di-Do Dames-uitje waar alle deelnemers van hebben genoten.


Bijdrage van : Lucienne Hompus-Kabel

1 opmerking: