dinsdag 6 december 2016

Sinterklaaswedstrijd


De Sint op bezoek



Donderdag 1 december klopte het hart bij vele Di-do-dames vol verwachting. Zou de goede Sint wel komen. Vorig jaar immers was Sint bij de verkeerde golfclub terecht gekomen.

Maar goed, eerst moest er nog een 9 holes wedstrijd worden gespeeld. Na de koffie en een heerlijke stuk boterletter kon de wedstrijd beginnen.

Een gedicht van de Sint op rijm vertelde hoe op elke hole gespeeld moest worden. Het was koud, de grond hard, maar geen wind en de dames genoten van het spel.


Eenmaal terug stond de erwten- of bruine bonensoep al te wachten. 


Heel gezellig was ook dat er een paar dames toch waren gekomen ondanks het feit dat zij door een blessures niet konden meespelen.




En ja hoor, daar werd op de deur geklopt en kwam de Sint ons begroeten samen met 2 zwarte Pieten.



Een geweldig actueel verhaal en anekdotes van de Sint stemden ons vrolijk.

De prijzen van de 9-holes wedstrijd zouden door de Sint worden uitgereikt.  Wat vond de Sint daar nu eigenlijk van? Hij hangt de Olympische gedachte aan dat meedoen belangrijker is dan winnen en  gingen de prijzen dus niet naar de dames met de beste scores. Een complete verrassing dus voor de dames die nu een prijs wonnen.











Ook was er een prijsje voor de dame met de mooiste Sint- of Pietenmuts.





Nadat wij de Sint hadden uitgezongen, bleven de Pieten nog achter en deelden zij de pakjes uit.

Een aantal cadeaus was verpakt als surprise. Niet alle pakjes waren vergezeld van een gedicht, maar de gedichten die er waren, werden voorgelezen.



Yvonne Immerzeel

1 opmerking: