woensdag 17 juni 2015

Jubileumwedstrijd

Eindelijk was het zo ver de start van de jubileumwedstrijd dinsdag 16 Juni. We hebben er naar uitgekeken en dat bleek wel aan het aantal dames wat meespeelden. Het waren er totaal 75.
Het was vroeg voor velen onder ons, half 9 op de baan zijn voor een groepsfoto en aansluitend om 9 uur de start.

Ja dames, zo ziet de golfbaan er uit op een mooie vroege dinsdagochtend. Stil, geen mist, de vogels fluiten en daar stroomden de bloemige, fleurige dames binnen.

De damescommissie ontving elke dame met de kaart, een chocolade bloem en een sapje. Ja, we hadden als thema bloemen . Nou, het zag er feestelijk, fleurig en geurig uit! Wat een creativiteit zit er bij onze dames. Te veel om op te noemen, dus even goed kijken.

 Het was leuk dat enkele dames die geen lid meer waren of die buitengewoon lid zijn van de uitnodiging gebruik hebben gemaakt om gezellig mee te spelen op deze bijzonderen dag. Welkom!













En ook aan de versiering van de golfkarren was de nodige energie geleverd, fleurig kon je het wel noemen.



En dan het moment voor de start, de groepsfoto,  dames verzamelen, modelleren, en iedereen die aanwezig was paste in de lens van de fotograaf, en schieten maar. Wel het resultaat mag er zijn, een grote stevige bos fleurige blommen! 


En na de foto een uitwaaieren van dames en op weg naar de hole en kon de wedstrijd starten.








Het was wel wat fris maar gaande weg werd het prachtig zonnig weer en een fleurig geheel door de baan. Alle kleuren kwamen voorbij en ik wist niet dat er zoveel tinten rood waren. 

Ondertussen werd er in het restaurant niet stil gezeten,  alle artikelen voor de veiling moesten worden uitgepakt en neergezet worden. Een tafel vol!

Het ging het prima in de baan en hierbij een indruk van de dames zoals ze uitgedost liepen. Niet iedereen is vereeuwigd maar zoveel mogelijk als binnen de mogelijkheden van het moment.




















En, dan kwam iedereen moe maar voldaan binnen. Het weer was nog steeds prachtig en het terras stroomde vol met onze dames. De heerlijke lunch en een drankje aangeboden door de club ging erin als koek. Het zag er ook heerlijk en verzorgd uit.













En daar was het moment van de prijsuitreiking, het was tenslotte een wedstrijd. 
De winnaars waren:
1e Sylvia Hoek 44 punten
2e Gerda van Prooijen 38 punten
3e Jen vd Walle 37/21/16
4e Bea Stolk 37/21/15
5e Lucienne Hompus 37/21/12
De prijzen? Die waren bloemig om in stijl te blijven en dus allemaal een bloemenbon.

Maar als verrassing was er nog een prijs voor de fleurigste dame en dat was
Hermie Zouttewelle.  Verbaasd nam ze een heerlijk fles champagne in ontvangst.
Wil je zien hoe ze eruit zag? Hier komt ze.





En toen met z'n allen naar binnen waar ons nog een verrassing wachtte.
Ellen vd Schalie had een jubileumlied gecomponeerd op een bekende melodie en het damescommissiekoor de Opkomende Stemmen gaf een voorstelling. Je kon wel horen dat de oefentijd te kort was maar het werd met vuur en vlam gezongen. En nee, jammer genoeg zijn ze voor de rest van het jaar geboekt tussen de schuifdeuren dus volgend jaar een nieuwe kans.
Ellen bedankt voor het mooie lied.

Nadat de voorzitter nog even het woord had gekregen en namens de club een marker van Oude Maas werd uitgedeeld, als herinnering aan het Jubileumjaar, ging het naadloos over naar de veiling.











Ja het klapstuk mag je wel zeggen, de veiling, onder leiding  van Lies Lengkeek die al jaren lang het ijzersterke hart is van al onze veilingen.


Proost Lies. Zij werd ondersteund door Kitty, Ying en Ali. Trouwens mooie hoed heb je op Kitty. Staat je goed.

Jammer genoeg zijn hier geen foto's van maar geloof me dat het spetterend liep, jullie waren er tenslotte bij, en dat er een onovertroffen gretigheid was. Het resultaat was ernaar. Na een soms onderlinge lange strijd, veel wilden hetzelfde hebben, was de tafel schoon leeg.

En wat heeft het nu opgebracht deze veilingdag, hou je vast 1099,50 euro! Binnenkort horen jullie nog het eindresultaat van de verkoop van balletjes, kalenders en de kaartjes die Marianne Plaat voor ons heeft gemaakt, nog hartelijk dank daarvoor. Dus het bedrag wordt nog een stukje hoger.

Chapeau voor iedereen die zich heeft ingezet om van deze dag een bijzondere dag te maken. En dat is met een warm hart gelukt!

Hierbij willen wij de damescommissie met de veilingmeester hartelijk dank zeggen voor deze zeer geslaagde dag met veel inzet en plezier.

Ook hier zeggen we dan weer tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten