vrijdag 31 oktober 2014

Het is weer voorbij die mooie zomer

Het was 28 oktober en het weer buiten gaf een triest aanzicht, mist en/of nevel en fris. De dag daarvoor was het stralend geweest en de verwachting was op dinsdag hetzelfde weerbeeld. Maar niets van dit alles was waar. Een baan die er schemerig bijlag en een eenzame golfkar.



Maar, weergoden dan kennen jullie de dames van Oude Maas niet. Ze waren er allemaal om het zomerseizoen af te sluiten, Ladie's Day. Binnen was de kachel aan, de koffie bruin en zoals wij als dames de traditie hebben, heerlijk kletsen met elkaar.













Buiten stonden de golftassen's te wachten.  Zo rond 11, 40 uur liepen en reden de dames naar hun hole, om 12 uur was het startsein de spelvorm was Texas Scramble. Het was nog steeds een beetje grijs en fris.























Het was een plezier in de baan, een natte ondergrond, veel bladeren dus regelmatig zoeken en als team werd er teamwork geleverd. Kortom iedereen had het naar haar zin. En ja, Kitty en Yvonne stonden op "hole 19" met de versnaperingen en de hapjes, dat ging erin als koek.

En dan het moment van binnenkomst. Lekker een warme douche, het bleef maar fris en de zon hebben we niet gezien, en daarna optutten en naar een drankje.

Een verrassing, er kwamen grote schalen met bitterballen langs, heerlijk, de dames kregen dit aangeboden door het restaurant waarvoor onze dank.

En dan, iedereen ging met kletsen door waar we die ochtend waren gebleven, wij dames weten van wanten. Maar het was gezellig.





















En dan kwam het moment om met elkaar aan tafel te gaan.  Heerlijke soep werd ons geserveerd en iedereen genoot daarvan. Het was de afsluiting van een actief zomer golfseizoen met als resultaat diverse winnaars. Hier volgen ze met ook de uitslag van de wedstrijd van vandaag:

Birdies: Agnes Beernink


Maandbeker lage hcp: Anja Overweg die door vakantie niet aanwezig kon zijn.

Maandbeker hoge hcp: Bea Stolk


Handicapschaaltje en Zomerzwaan Ying Ong


Uitslag Texas Scramble Ambrose:

1e prijs met 45 stbl:

Jen vd Walle, Hinke Lohman, Gerda v Prooyen en Ellen vd Schalie


2e prijs met 43 stbl:

Agnes Beernink, Gerdy v Immerzeel en Sjaan vd Hoek


3e prijs met 42 stbl:

Cora Vos, Loes Blankvoort, Carolien v Valen en Marja v Kleef


Na dit feestelijke afsluiten van het seizoen, werd er getoost op het volgende seizoen en op ons allen.


Nu was het genieten van het heerlijke buffet. Het zag er goed uit en smaakte voortreffelijk en ging erin als de spreekwoordelijke koek. Opscheppen, en smullen maar en reken maar dat het lekker was. We zagen diverse dames genieten van de diversiteit van de maaltijd, tenslotte moet je alles geproefd hebben en dat deden er velen.















De afsluiting van de zomer naar de winter, is ook het afsluiten van een aantal dames uit de commissie en het voorstellen van de nieuwe commissieleden. Het is altijd jammer dat je afscheid moet nemen, maar het is niet anders.

Een commissielid zet zich een aantal jaren met hart en ziel in voor onze dames en met elkaar zorgen wij ervoor dat er leuke, spannende en bijzondere wedstrijden zijn. Ook het jaarlijkse "uitje" is daar een onderdeel van. Het vraagt tijd, inzet en aanwezigheid.

Nadat zij feestelijk in de bloemen waren gezet en het zilveren zwaantje als speld hadden ontvangen, namen wij afscheid van Tonny Hamelink, Ria Maas, Ros Beaton en Carla van der Lubbe. Dames hartelijk dank voor jullie inzet, en met applaus van alle aanwezigen.


Maar, als er dames vertrekken komen er weer nieuwe commissieleden en dat zijn
Ying Ong, Yvonne Immerzeel en Ellen van der Schalie. Zij gaan de komende jaren het team versterken en wij heten ze van harte welkom.


Ja, en toen was er koffie met een heerlijke bonbon en was de Ladie's day weer verleden tijd. We zullen maar zeggen een leuke, gezellige winter en gauw tot ziens. En uiteraard bedanken we allen de damescommissie voor hun inzet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten